ΕΣΠΑ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

Όλα για το χρώμα των μαλλιών

Οι χειμερινές τάσεις για καστανές, ξανθές και κοκκινομάλλες. Plus: Όλα για τα ombre hair και το νέο trend των ροζ μαλλιών.

Σκεφτήκαμε να επεκταθούμε πάνω στο θέμα του χρώματος των μαλλιών και τις τάσεις του φθινοπώρου και αναλύσουμε το κάθε χρώμα ξεχωριστά με διάφορες εναλλαγές αυτού για να μην χαρακτηριστούν τα μαλλιά σου ποτέ «βαρετά».

Στο παρελθόν, μιλώντας για όλες τις τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά, αναφέραμε ότι το καστανό φέτος και η γλυκιά απόχρωση της σοκολάτας κυριαρχούν στις πασαρέλες. Τι γίνεται όμως που εσύ είσαι ορκισμένη ξανθιά; Τι θα κάνει η φλογερή κοκκινομάλα;

Καστανές

Το καστανό θεωρείται το πιο κοινό χρώμα αλλά και το πιο φυσικό. Φέτος κυριάρχησε στις πασαρέλες ενώ η μεγάλη γκάμα των αποχρώσεών του σου προσφέρει απλόχερα πολλές εναλλακτικές.

Blog 5 11
Ένα γλυκό καστανό από τον οίκο Normaluisa 

Ωστόσο είναι πολύ εύκολο για μια καστανή να επαναπαυτεί και να πέσει στην παγίδα ενός safe χρώματος χάνοντας συνεπώς την λάμψη και την φωτεινότητα των μαλλιών της αλλά και την αυτοπεποίθησή της.

Το μυστικό που προτείνουμε πάνω στο χρώμα των μαλλιών, έγκειται στην πληθώρα των χρωμάτων. Μην τρομάζεις, προφανώς και δεν εννοούμε να έχεις πολύχρωμα μαλλιά. Αυτό που πρέπει να αποφεύγεται είναι η μονοχρωμία.

pastedGraphic_1.png
Ζεστές αποχρώσεις και για τους οίκους: Carlos Miele και Pamella Roland

Το φυσικό «παιχνίδισμα» που μπορείς να δώσεις στο χρώμα των μαλλιών σου για να μην φαίνονται μουντά ακούει στο όνομα μπαλαγιάζ.

To μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική που γίνεται με χτένα χωρίς τη χρήση του αλουμινόχαρτου. Το προϊόν που χρησιμοποιείται λειτουργεί σύμφωνα με την φυσική θερμοκρασία που υπάρχει στον χώρο οπότε σου δημιουργεί κάποια ελαφριά ξανοίγματα προσφέροντας την απόλυτη φυσικότητα. Η τεχνική του μπαλαγιάζ ανοίγει σε φυσικούς τόνους τα μαλλιά όπως αυτή που αποκτούν τα μαλλιά μετά το καλοκαίρι και, το πιο σημαντικό, η συντήρηση του ακολουθεί την οικονομική κρίση και σου προσφέρει την άνεση να το ανανεώνεις κάθε 2 με 3 μήνες. 

Aγαπημένη μας καστανή η νεαρή ηθοποιός Leighton Meester. 

Blog 5 13
Blog 5 14


Ξανθές

Οι ξανθές έχουν τους δικούς τους κανόνες.

Οι αποχρώσεις του ξανθού είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν, να συντηρηθούν ενώ πολύ εύκολα καταστρέφουν την τρίχα.
 Η όποια απόχρωση του ανοιχτού αυτού χρώματος, πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεχτικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει παράλληλα και την εικόνα μιας μεσογειακής γυναίκας που παραδοσιακά συμβαδίζει με τις πιο ζεστές αποχρώσεις του καστανού.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ είναι και εδώ απαραίτητη. 
Αποφεύγεται η «άσπρη» version του ξανθού και η άκρατη επανάληψη της τεχνικής του ξανοίγματος – ή αλλιώς του γνωστού ντεκαπάζ – που ταλαιπωρεί την τρίχα με οδυνηρές συνέπειες.

Blog 5 15
Ο οίκος Emerson αποθεώνει το “χρυσό” μαλλί ενώ ο Emilio Rucci του δίνει την φυσικότητα που του πρέπει

Οι αγαπημένες μας αποχρώσεις για τις σέξι ξανθές είναι οι ντορέ, οι χρυσές αποχρώσεις. Οι μπεζ και οι σαντρέ αποχρώσεις σκληραίνουν τα πρόσωπα και τα μεγαλώνουν και καλό είναι να αποφεύγονται από τις νεαρότερες ηλικίες.

Ιδανικό παράδειγμα ξανθιάς είναι η Claudia Schiffer, που έχει πετύχει το τέλειο total ξανθό χρώμα, χωρίς να κιτρινίζει και χωρίς να φαίνεται θαμπό και «κουρασμένο».

Blog 5 16

Κοκκινομάλλες

Οι κοκκινομάλλες πέρυσι είχαν την τιμητική τους. Όλες οι αποχρώσεις του έντονου αυτού χρώματος αποτυπώθηκαν σε πολλά γυναικεία κεφάλια άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι.

Φέτος, οι μεγάλες αντιθέσεις και τα φλογερά κόκκινα μαλλιά παραμερίζονται και υποδέχονται τις πιο σκούρες εκδοχές με ιριδισμούς και κάθετη εναλλαγή των χρωμάτων. 

Για τις κοκκινομάλλες συστήνεται, σχεδόν επιτακτικά, η φυσικότητα του χρώματος μέσω της τεχνικής του μπαλαγιάζ γιατί ένα τόσο δυνατό χρώμα πολύ εύκολα μπορεί να φανεί «ξένο» και «εξωγήινο». 

Οι ginger αποχρώσεις έχουν κερδίσει την καρδιά την καρδιά μας και υποστηρίζουμε ότι ταιριάζουν σε αρκετούς τόνους δέρματος και κολακεύουν εξίσου τις ανοιχτόχρωμες και τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Blog 5 17
Ανοιχτό κόκκινο για τον οίκο Hexa by Kuho και έντονο χάλκινο για την Karen Walker

Το κόκκινο, ωστόσο, είναι ένα χρώμα που ξεθωριάζει γρήγορα και απαιτεί συχνή ανανέωση. Θεμέλιο για όλα αυτά είναι η σωστή περιποίηση των μαλλιών ώστε να είναι προετοιμασμένα να δεχτούν την βαφή και να την«εγκλωβίσουν» για όσο το δυνατόν πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με τα κατάλληλα προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση στα μαλλιά και τα ειδικά λάδια που τα κρατούν λαμπερά και ζωντανά. Tip: Ιδιαίτερη προσοχή στην δύναμη του οξυζενέ που χρησιμοποιείς αν βάφεις μόνη τα μαλλιά σου και ξεχωριστή επιμέλεια στα μήκη και τις άκρες για να μην αφυδατωθούν. 

Αγαπημένη μας κοκκινομάλλα η Jessica Chastain:

Blog 5 18

Πηγή: http://www.missbloom.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο